Információ a maghasználattal és a halvédelemmel kapcsolatban

Információ a maghasználattal és a halvédelemmel kapcsolatban

Maghasználat

Újra lehet magot használni a tavon, azonban kérünk benneteket, hogy az alábbi kéréseinket és előírásainkat tartsátok be!

  • Kizárólag frissen elkészített magkeveréket szabad használni!

Amit elfogadunk: általatok főzött, vagy gyárilag előrecsomagolt.

  • Állásonkénti limit napi 5 kg! Ha ketten, vagy hárman érkeztek egy helyre akkor is 5 kg-ot szabad felhasználni/nap/hely.
  • Az állagot és a hozott mennyiséget a horgászat megkezdése előtt, a halőrháznál ellenőrizzük. Kérjük vegyétek figyelembe a pakolásnál, hogy könnyen hozzáférjünk annak érdekében, hogy csekkolni tudjuk! Ha például öt napra érkeztek hozzánk egy helyre, akkor 25 kg-ot vihettek be, többet nem, ezt is ellenőrizzük.
  • Az erjesztett vagy lejárt csomagolású, tehát nem frissen készített magkeveréket tilos behozni a tó területére.

A szabályokat kérjük tartsátok be, ellenkező esetben a horgászatot fel kell függeszteni.

Halvédelem

A 20 kg feletti pontyot és amurt a parton, halbölcső felett fotózni szigorúan TILOS! A mérlegelést követően kizárólag vízben állva szabad kitartani a fénykép erejéig, majd kíméletesen kell visszaengedni. 

A partra szállítást követően legyetek szívesek a halat áttenni úszómérlegelőbe, ebben átvinni az állványos bölcsőhöz, majd a mérést követően megfelelő vízmélységbe letárolni és azonnal jelezni a kollégáknak a +36 20 418 4788-as telefonszámon. Kimegyünk, lefotózzuk és mehet is vissza.

Kérjük, hogy melles csizmát hozzatok, ha nincs, tudunk biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük